Genealogieën

In dit submenu tref je de genealogieën aan van families die in Nederlandsch-Indië deel hadden aan de Europese samenleving. Genealogieën die eerder werden gepubliceerd in De Indische Navorscher (DIN) zijn gemarkeerd met een asterisk (*). Zij zijn op deze website gepubliceerd met toestemming van de auteurs. DIN is het kwartaalblad van de Indische Genealogische Vereniging (IGV). Exemplaren van DIN zijn, voor zover nog voorradig, te verkrijgen bij de IGV (penningmeester@igv.nl).

De genealogieën die op deze website zijn gepubliceerd zijn gratis te lezen en te downloaden. Bij het overnemen van gegevens voor eigen publicatie, stellen wij adequate bronvermelding vanzelfsprekend op prijs. Ook eventuele aanvullingen en verbeteringen en foto’s zien we graag tegemoet.

Iedereen is van harte welkom de resultaten van zijn of haar familieonderzoek via deze website op een verantwoorde en aantrekkelijke manier met anderen te delen. De redactie kan je daarbij adviseren en onderzoekstips geven en biedt desgewenst graag ondersteuning bij het ‘persklaar’ maken van je genealogie. Publiceren in dit menu schept jegens SIGE geen verplichtingen. Auteurs zijn vrij hun genealogie ook elders ter publicatie aan te bieden, bijvoorbeeld aan de redactie van DIN (redactie@igv.nl). Ben je geïnteresseerd? Dan kun je contact opnemen met de redactie.

Klik hier voor een overzicht van namen van families in Nederlandsch-Indië, waarvan een (deel)genealogie, parenteel, kwartierstaat of familiegeschiedenis is gepubliceerd (laatste update: 06-04-2022).

Klik hier voor een overzicht van aanvullingen en verbeteringen op de gepubliceerde genealogieën en parentelen in DIN 2008-2018 (laatste update: 04-01-201