Van Stralendorff (2)

(Mecklenburg)

Boven het wapen Von Stralendorff, zoals dit in zwart-wit voorkomt op de titelpagina van Stammtafeln des Geschlechts von Stralendorff (Schwerin 1917).

Beschrijving: Gedeeld: I op blauw drie schuin geplaatste zilveren pijlen met de punten naar boven; II op zilver een rood wiel met acht spaken. Helmteken: een zilveren pijl, getopt met pauwenveren.

Beneden het wapen Von Stralendorff, zoals dit is afgebeeld in J. Siebmacher, Grosses und algemeines Wappenbuch III. Band, 3-10. Abtheilung. Mecklenburgische Adel, Tafel 18.

Beschrijving: Gedeeld: I op blauw drie schuin geplaatste zilveren pijlen met de punten naar boven; II op zilver een rood wiel met tien spaken. De helm gedekt door een kroon van drie bladeren. Helmteken: een zilveren pijl tussen twee zilveren struisvogelveren en getopt door een kroon van drie bladeren met daaruit komende drie blauwe struisvogelveren.

Boven het wapen Von Stralendorff op het graf van Adolph von Stralendorff (1791-1811) op het Bartholomäusfriedhof te Göttingen.

Beneden het wapen Von Stralendorff in de dorpskerk van Woosten, Landkreis Ludwigslust-Parchim, Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland.

voor een pdf-bestand van het hele artikel.