MyHeritage sponsort DNA kits voor Monografie Toegoe

Een van de wezenlijke onderdelen voor het genealogisch onderzoek voor de door SIGE uit te brengen  monografie over Toegoenese Christenfamilies is DNA onderzoek. Met dit onderzoek kunnen onder andere familieverbanden worden aangetoond, etniciteiten  worden bepaald, overeenkomende etniciteiten etc. Hoewel het duidelijk is, dat DNA-onderzoek bij genealogie nog maar aan het begin staat en zich nog verder moet ontwikkelen geeft het  nu al belangrijke resultaten die direct toepasbaar zijn.

Contact met MyHeritage met de vraag of zij ons behulpzaam konden zijn bij het DNA onderzoek werd positief beantwoord; zij stellen ons 10 gratis DNA kits ter beschikking. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee en dankbaar.

Tevens hebben wij afgesproken dat er op vrijdag 16 oktober om 11.00 uur  een interview (ongeveer 40 minuten) wordt afgenomen. Dit zal samen gebeuren met Mark Berkhout via de Facebook pagina van MyHeritage. Onderwerpen zijn de SIGE projecten Toegoenese Christenfamilies en Bandanese Perkeniers en andere activiteiten van SIGE. Daarnaast zullen er eventuele vragen van kijkers beantwoord worden. Na afloop wordt het interview op de Facebook pagina van MyHeritage geplaatst zodat het kan worden teruggezien.